marți, 12 mai 2020

Stonehenge



Am auzit despre Stonhenge de la sora mea. Eram în generală și trebuia să fac un referat la geografie, despre ce anu.e exact, nu mai țin minte. Sora mea a venit cu ideea să scriu despre Stonehenge pentru că avea informația proaspăt întipărită în memorie, după ce văzuse un documentar. Pe vremea aia nu era internet și nici calculatoare nu aveam. Doar la școală, in cabinetul de informatică și chiar plăteam pentru orele alea. Ne învăța despre paint, word, excel, dar de cele mai multe ori ne jucam Hercule.
Să revin la Stonehenge...
Cred ca majoritatea ați auzit de misterioasele pietre de lângă Londra. Încă rămâne o enigmă cum s-a putut forma acel cerc, cu stânci înalte de 4m, late de 2m și grele de 40  de TONE!!! Tot o enigmă a rămas și motivul pentru care a fost construit sau ce tehnologie au folosit în anul 3000ÎH. 

Pietrele din cerc sunt aliniate cu apusul soarelui la solstițiul de iarna și cu răsăritul soarelui la echinocțiul de vară. Chiar aceste zile sunt speciale deoarece este permis accesul intre pietre al unui număr limitat de persoane. Se mai poate face cerere pentru tur special în alte zilele ale anului, însă, nu știu cât costă.


Unele dintre pietre ar fi aduse chiar și de la 300km distanță și au fost asezate de oameni ai unei civilizații care nu a lăsat niciun fel de scrieri. Unii spun că ar fi extratereștrii, alții că diavolul sau vrăjitorul Merlin.

Pe la 1900 un grup de druizi costumați cu robe ca de vrăjitori si bărbi false, sau dus și au reclamat pământul ca fiind al lor, au organizat o ceremonie de inițiere și au încheiat ziua cu o petrecere stropită din belșug cu vin. După ce s-au îmbătat criță, presa de la acel moment i-a ridicularizat și nimeni nu i-a luat în seamă. Adică nici măcar nu au fost trași la răspundere. 
Abia 70 de ani mai târziu autoritațile și-au dat seama că monumentul se distruge masiv, deoarece oamenilor li se dădeau ustensile pentru a ciopli puțin din piatră, pentru a fi păstrată drept suvenir. 


De asemenea se spune despre Stonehenge că energia emanată are puterea de a-ți reechilibra corpul și de a te scăpa și proteja de energiile negative. Eu sincer nu am simțit vreo diferența, probabil din cauză că sunt o persoană foarte echilibrată .... glumesc . 
Ce ziceți, merită o vizită? 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

St. Croix, un loc de o frumusețe aparte şi încărcat de istorie

Spre rușinea mea, nu mai auzisesem niciodată de St. Croix. Pana sa aflu ca vom merge pe aceasta micuța insulă, nici nu știam că există p...